Daisy

Daisy is een beetje klein van stuk voor een Mechelse herder. Dit maakt haar absoluut niet minder leuk. Zoals de meeste herders heeft ook Daisy energie voor tien. Zo houdt ze ervan om te speuren en is erg gefocust op haar baas. Verder heeft ze nog veel te leren. Gelukkig is ze pas 1,5 jaar oud.

Daisy is als ‘zwerver’ bij ons binnen gekomen. Hierdoor weten wij niks over haar achtergrond. Wij hebben Daisy leren kennen als een hond die kan gehoorzamen en de basiscommando’s kent. Het is belangrijk dat Daisy haar energie kwijt kan, er met haar iets wordt gedaan. Bijvoorbeeld sporten, speuren of naar de hondenschool. Ze is een schat van een hond die gek is op aandacht en aangehaald worden, het liefst gaat ze met je knuffelen en bij je liggen.

Tijdens het wandelen is ze erg gespannen wanneer auto’s haar passeren. Ben je bij het verkeer weg kan ze zich goed ontspannen en begint ze haar neus te gebruiken. Langs het verkeer is het nog lastig om haar focus te krijgen, maar daarna is ze zoals de meeste Mechelse herders goed te sturen en te corrigeren. Andere honden vindt Daisy spannend, dit zal met haar opgebouwd moeten worden tijdens de wandelingen.

Wij zullen Daisy niet bij katten of andere huisdieren plaatsen. Het is onbekend hoe ze hiermee omgaat. Daarbij zul jij je handen vol hebben aan het (her)opvoeden van haar. Ook plaatsen wij haar niet bij kinderen. Wij zoeken voor haar een eigenaar die rustig en landelijk gelegen woont, met een afgeschermde tuin of een ander afgeschermd terrein waar ze haar energie kwijt kan. Een eigenaar die veel ervaring heeft met herders, die stevig in zijn of haar schoenen staat en die geduld heeft en consequent is. Die op een actieve en een positieve manier met haar aan de slag gaat. Als jij denkt dat jij Daisy kan bieden wat wij voor haar zoeken dan horen wij graag van je!