Chanel & Sammie

Deze dames zoeken met spoed een liefdevol huisje. Ze verblijven nu noodgedwongen in een opvang.

Sammie is een lief zwart-witje met een mooie snor. Ze kijkt graag de spreekwoordelijke kat uit de boom. Ze is als kitten samen met haar zus gevonden in een tuin, en vindt dat ze zichzelf goed kan redden. Een aai wil ze, maar wel graag op haar tijd (twee, drie of vier ook wel, trouwens). Dat maakt ze op een vriendelijke manier duidelijk (door te mauwen). Dat maakt dat het echt als een compliment voelt als ze voor je gaat zitten en mauwt dat je haar moet aaien. Sammie is vriendelijk. Haar hobby is zich verstoppen in de kast en tijdens het schoonmaken mensen laten schrikken door er ineens uit te komen. Sammie houdt van een aai op z’n tijd, maar niet van knuffelen. Ze is daarmee geen kat die de halve dag op je schoot komt zitten, sterker nog ze zit liever voor of naast je. Ze is een beetje eigenzinnig. Komt lekker bij je op bed liggen als ze je vertrouwt, en als je op de bank in slaap valt kijken twee grote kattenogen je vanaf de rugleuning aan als je weer wakker wordt. Sammie speelt graag, en heeft graag een mens in de buurt om te bespieden en hier en daar een kopje te geven.

Sammie trekt zich erg op aan Chanel en andersom. Daarom worden de twee lieve dames uitsluitend samen geplaatst.

Chanel is de lapjeskat. Ze is niet chagrijnig, maar oogt wel wat permanent kritisch door de tekening rond haar ogen. Chanel’s motto is ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Ze trekt zich erg op aan zus Sammie, ze zijn ontzettend lief voor elkaar. Als ze je goed kent, houdt ze zeker van een aai (of 10), en van communiceren door middel van een zacht mauwtje. Tijdens het aaien kan ze luid knorren. Ze houdt je goed in de gaten; draai je je om dan is de kans groot dat de dames je met z’n tweetjes of afzonderlijk ergens zitten te observeren. Chanel heeft een vrij ingetogen karakter. Haar hobby is samen met Sammie op een afstandje mensen kijken. Maar ook zij is prima te porren voor een spelletje!

Sammie en Chanel houden allebei van lasers, dozen en nepmuisjes vangen!
De katten hebben tot nu toe uitsluitend binnen gewoond. Reismandjes aanwezig. Een goed huisje brengen wij ze graag naartoe.

Yael Timmermans timmermansyael@gmail.com