Cato

De foto spreekt boekdelen… Cato is (nog) doodsbang voor mensen. Hij is nog geen half jaar oud en kan nog een hele ontwikkeling doormaken, maar tot op heden vertrouwt hij ons in het geheel niet. Hij slaat liever op de vlucht dan dat hij te lang in ons gezelschap moet verblijven (of moeten we misschien vaker douchen…;-)).

Cato is op straat gevonden en heeft in de eerste weken van zijn leven weinig of geen (positief) menselijk contact gekend. Dit kan hij zeker nog leren, maar hiervoor is een hoop geduld, liefde en respecteren van grenzen voor nodig. We gaan er vanuit dat hij nog flinke stappen kan maken, maar verwacht niet dat hij volgende week bij je op schoot ligt. Als dat toch wel gebeurt, willen we foto’s!

We zien Cato heel erg goed reageren op andere katten, dus een andere sociale kat om zijn huis mee te delen zou perfect zijn. Kan hij gelijk de kunst van het socialiseren leren! Moet de aanwezige kat natuurlijk ook wel kat-sociaal zijn. Bij honden en kinderen plaatsen we hem niet, dit gaat zijn ontwikkeling niet helpen.

Ga jij Cato wel helpen?