Bowie

Tegenwoordig zie je steeds vreemdere combinaties van hondenrassen ontstaan. Sommigen worden een erkend, op zichzelf staand nieuw ras, anderen blijven uniek. Zo ook Bowie, een kruising Herder x Rottweiler x Stafford. We kunnen niet anders zeggen dat deze kruising om naar te kijken erg goed gelukt is!

Overigens doet het karakter van Bowie niet onder voor zijn uiterlijk. Hij is super sociaal naar alle mensen die hij tegenkomt, maar gaat in zijn enthousiasme sneller dan het licht. Je kunt wel stellen dat hij het actieve van de Herder en de Stafford zeker in zich heeft! Om die reden zullen we hem dan ook niet plaatsen bij kleine kinderen. Niet omdat hij vervelend doet, wel omdat hij ontzettend lomp is.

Bowie is onlangs gecastreerd en inmiddels de 5 jaar gepasseerd, maar zijn energieniveau verjaart (nog) niet mee. Loslopen is met hem niet verantwoord, maar een dagelijkse, flinke wandeling of hardlopen zijn aan hem wel besteed! Bowie vindt het ook erg moeilijk lang alleen te zijn, daarom zoeken we voor hem een thuis waar er veel tijd voor hem is en hij ook niet lang alleen hoeft te zijn. Op dit moment lukt een uur hem prima, maar veel langer wordt hij onrustig van. Ongetwijfeld is dit iets wat opgebouwd zou kunnen worden als dat wenselijk is.

Is het sowieso niet de bedoeling hem lang alleen te laten, komt het hartstikke goed uit dat hij het prima vindt om in de auto overal mee naar toe te gaan. Bowie is erg wisselend naar andere honden, met name reuen om zich heen vindt hij moeilijk. Heeft hij wel een klik met een andere hond, neemt zijn enthousiasme weer snel de overhand. Dit kan door andere dieren als erg intens worden ervaren. We twijfelen daarom sterk of een plaatsing bij een andere hond een goed idee gaat zijn. Bowie heeft wel samen geleefd met katten, maar ook die moeten wel het nodige gewend zijn wil je Bowie bij hen in huis halen.

Zie jij deze energieke, levendige hond naadloos in jouw situatie passen? We plannen graag een kennismaking in!