Boris

Je zou het niet zeggen, maar Boris is al bijna 8 jaar oud. Toch schiet hij door zijn kennel, de gang, de speelpleinen en de velden alsof het een jonge hond is! Op zulke momenten kan hij wat lomp uit de hoek komen, maar het is wel degelijk een hond die wil en kan leren. Met de juiste sturing en training heeft de actieve baas hier een geweldige hond aan.

Boris is een gecastreerde, ruwharige Duitse Staander die er een hobby van heeft gemaakt over het hekwerk te springen en zijn eigen gang te gaan. Aangezien de situatie onhoudbaar werd, is er besloten met onze hulp op zoek te gaan naar een passender plek voor Boris. Hij is hier zelf erg enthousiast over, al lijkt hij dat op dit moment over alles te zijn. Voor zijn nieuwe baas is het dus goed te weten dat Boris zo’n spring in het veld is. Dit maakt het wel een zeer geschikte hond om mee te trainen, denk hier bijvoorbeeld aan speurtraining, maar ook lange wandelingen en misschien zelfs fietsen zullen aan Boris wel besteed zijn.

We hebben inmiddels ervaren dat Boris op geen enkele wijze bij een andere hond geplaatst kan worden. Hij kan dan erg fel en luidruchtig worden en het zou ons niet verbazen dat het bij een fysieke kennismaking met een andere hond goed fout gaat. Dit is natuurlijk ook goed om te onthouden wanneer er met hem gewandeld gaat worden, wij raden aan losloopgebieden te vermijden. Om deze reden zullen wij hem dan ook met geen enkel ander huisdier plaatsen. Het passeren van andere honden op straat, mits aangelijnd, gaat echter wel probleemloos. Tot slot vinden we het nog moeilijk inschatten hoe Boris op kinderen zal reageren, al zien we een plaatsing bij jonge kinderen niet zitten vanwege zijn behoorlijk lompe gedrag.

Boris is sterk en Boris is druk, maar hij is op den duur ontzettend goed te sturen. Durf jij de uitdaging met Boris aan?