Boefie

Maak kennis met onze Boefie. Boefie is een leuke, ondernemende hond. Hij is ruim anderhalf jaar oud, en geniet volop van het leven.

Boefie is een oude bekende van ons. Wij hebben hem voor het eerst leren kennen toen hij 11 maanden was. Toen is hij samen met een andere hond bij ons gekomen nadat zijn eigenaar is overleden. Al snel had hij zijn nieuwe huisje gevonden. Door een verandering in de gezinssituatie is ook het gedrag van Boefie veranderd. Hij is hierdoor erg beschermend geworden naar zijn baasjes. Dit leidde tot onhoudbare situaties. Daarom is er besloten dat het beter zou zijn om terug te gaan naar ons.

Toen Boefie met zijn 11 maandjes bij ons binnen kwam hebben wij hem leren kennen als angstige hond. Hij was bang voor elke beweging, elk onbekend geluid en voor vreemden. Gelukkig is hij een stuk zelfverzekerder geworden. Hij is nu alleen nog angstig in situaties die hij erg spannend vind. En hij is erg gericht op vrouwen. Mannen in het algemeen vind hij erg spannend en dan reageert hij vanuit angst. Hij kan dan erg gaan blaffen en grommen.

Buitenshuis loopt Boefie netjes mee aan de lijn. Wel kan hij alert reageren op fietsers maar zodra ze voorbij zijn gaat hij ook weer zijn eigen gang. Hij vind het heerlijk om te spelen met andere honden. Al vind hij niet alle honden leuk. Dit geeft hij dan zelf duidelijk aan. Ook vind hij het heerlijk om te graven en te zwemmen. Binnenshuis is hij rustig ,maar wel waaks. Hij kan dan ook erg beschermend reageren.

Boefie heeft dus alsnog erg veel begeleiding nodig. We plaatsen hem dus ook niet in een gezin, aangezien hij de kinderen wil beschermen. Het beste zou dus iemand alleen zijn of een stel die de mogelijkheid heeft om wanneer er visite over de vloer komt in een andere kamer kan plaatsen. Ben jij geïnteresseerd in Boefie? neem dan contact met ons op!