Boaz

Boaz, reu gecastreerd, categorie grote honden gewicht 25 kg, leeftijd 1,5 jaar. Gechipt en een paspoort en alle vaccinaties zijn in orde.

Boaz is op de leeftijd van 5 maanden vanuit Roemenië naar Nederland gekomen (niet via een stichting) en vond bij mij zijn eerste thuis. We zijn nu een jaar verder en Boaz is van een angstige pup uitgegroeid tot een volwassen reu met een goed karakter. Door veel met hem te trainen is het gelukt om hem te laten wennen en zelfvertrouwen te geven. Hij kent de basiscommando’s, is heel sociaal met andere honden en kan goed alleen zijn en het autorijden is geen probleem. Hij loopt goed aan de riem.

Toch ben ik op zoek naar een ander thuis voor Boaz, omdat hij erg snel overprikkeld kan raken is hij beter af in een omgeving waar hij meer ruimte en rust kan hebben. Ik denk dan aan de volgende dingen: niet in een drukke woonwijk maar ergens buitenaf, een ruime tuin of buiten, met omheining zodat hij vrij kan rondscharrelen maar ook binnen kan zijn als lid van het gezin. Veel lange wandelingen kan maken in de natuur, dit vindt hij echt geweldig ook is hij gek op water. Tijdens de wandelingen kan Boaz goed los maar moet nog beter leren om baasgericht te blijven, hij kan nog wel eens zijn eigen gang gaan maar komt uiteindelijk altijd weer terug op commando. Een stevige baas met veel ervaring is dan wel een vereiste.

Bij interesse graag een mail naar mjtm@xs4all.nl