Boaz (GEADOPTEERD!)

Voor sommige actieve sitebezoekers is Boaz wellicht een oude bekende: hij heeft geruime tijd ter bemiddeling op onze website gestaan. De gouden match is hiermee echter niet gevonden en nu mogen we vanuit ons op zoek naar de perfecte plek voor Boaz.

In Boaz zijn jonge leven, hij is pas 1,5 jaar, is er al genoeg gebeurd. Zo is hij op een leeftijd van 5 maanden vanuit Roemenië naar Nederland verhuisd, wat voor een jonge hond ongetwijfeld een spannende ervaring is geweest. Deze spanning heeft hem nooit helemaal verlaten, waardoor hij erg onzeker is over alles wat hem onbekend is. Met name nieuwe mensen moet hij heel erg aan wennen. Het zou daarom ook goed kunnen dat een enkele kennismaking met Boaz niet genoeg gaat zijn, maar dat men vaker langs moet komen om zijn vertrouwen te winnen. Boaz heeft met name moeite met mannen, zeker wanneer zij een lage spreekstem hebben.

Boaz gebruikt voor alles zijn neus, hiermee vindt dan ook de eerste herkenning plaats. Zodra hij je geur eerder heeft geroken en er een positieve associatie mee heeft, zal hij eerder ontdooien in je bijzijn. Hij is dusdanig slim, dat de positieve associaties al snel bij hem blijven hangen. Ook buiten gaat hij gelijk in de snuffelstand, zijn neus gaat op de grond en komt er maar zelden vanaf. Op den duur speurtrainingen zal hij waarschijnlijk hartstikke leuk vinden! Omdat Boaz een verlegen hond is, moet hiervoor wel eerst een vertrouwensband met de eigenaar opgebouwd zijn, hier kunnen enkele maanden overheen gaan.

We zijn voor Boaz op zoek naar een thuis waar rust en regelmaat heerst. Omdat hij over het algemeen erg angstig is naar nieuwe mensen, kan dit een uitdaging vormen met bezoekers. Als Boaz te snel benaderd wordt, kan hij uitvallen. Het is wel een hond die zelf al duidelijk zijn grenzen aangeeft door initieel grommen en blaffen in te zetten als waarschuwing. Ook is het goed te weten, dat hij de opgebouwde spanning hiervan lastig kwijt weet te raken. Een ervaren eigenaar die signalen van stress bij de hond goed kan herkennen is een pré.

Met rust en regelmaat denken we ook aan zijn algemene leefomgeving. Een plaatsing in een drukke woonwijk draagt niet bij aan het welzijn van Boaz en ook een druk gezin met kinderen heeft niet de voorkeur. Buiten reageert Boaz overigens prima op kinderen, maar of hij er gelukkig van wordt zijn huis er mee te delen betwijfelen we, juist omdat Boaz er zo’n behoefte aan heeft zich ergens helemaal veilig te voelen.

Wat Boaz wellicht zou kunnen helpen met zijn zelfvertrouwen, is de aanwezigheid van een andere sociale en stabiele hond. Hij is het spel met andere honden buiten goed gewend en kan hier erg van genieten. Dit zou kunnen betekenen dat hij dit in een thuisomgeving ook prettig vindt. Uiteraard wordt er dan ook eerst een kennismaking met de reeds aanwezige hond gepland.

We zijn ons er van bewust dat we de nadruk hierboven erg leggen op de uitdagingen van Boaz. Dit neemt niet weg dat Boaz een geweldig lieve hond is, die als hij je eenmaal vertrouwt dol is op knuffelen. Hij kan je met spel enorm uitdagen en de clown uithangen, waarbij hij van een enthousiaste lachbui om hem ook nog wel kan schrikken. Hij heeft een prachtige kop, een vriendelijke uitstraling en is super nieuwsgierig. Ondanks de pas korte tijd dat we hem kennen, gaan we er vanuit dat het ook een hele slimme hond is, die makkelijk dingen aanleert. De uitdaging zit hem bij Boaz in het leren loslaten van zijn spanning.

Als jij die uitdaging met Boaz aandurft, plannen we graag een kennismaking in.