Blacky

Zeg nou zelf, mijn naam zorgt toch weleens voor wat verwarring. Toch hebben we hier echt te maken met een dame. Deze mooie dame is een herderkruising van ruim vier jaar oud.

Blacky is bij ons binnengekomen nadat haar eigenaar is overleden. Daardoor weten wij vrijwel niks over haar verleden.  Wij hebben haar leren kennen als een dame die erg gericht is op haar baas. Hierdoor heeft het ons maanden gekost om haar vertrouwen te winnen. Wij hebben hier dan ook veel tijd, aandacht en geduld ingestoken. Heb je eenmaal haar vertrouwen gewonnen dan mag en kan je nagenoeg alles met haar doen. Ze zal dan ook voor haar eigen baas door het vuur gaan. Inmiddels zijn er een aantal verzorgers van haar die deze band met haar hebben opgebouwd.

Ze leert nu steeds beter onbekenden te vertrouwen als haar verzorgers aangeven dat het goed is. Dat vind ze het nog wel spannend. Bij een rustige benadering en iets lekkers is er veel met haar te bereiken. Pas als ze jou een aantal keer heeft gezien ontspant ze zich en zal je zich ook openstellen om jou ook te leren vertrouwen. Het zal voor haar dan ook noodzakelijk zijn om meerdere kennismakingen in te plannen.

Blacky vind het erg leuk om nieuwe dingen te leren, puzzelen en wandelen. Ze kent dan ook de basiscommando’s. Ook vind ze het heerlijk om samen te gaan wandelen. Tijdens het wandelen loopt ze netjes mee aan de lijn. Ze reageert niet op auto’s en fietsers. Wel kan ze soms in onvoorspelbare situaties reageren op voetgangers. Dit uit zich meestal in alert en gespannen kijken naar de voetganger. Haar reactie is afhankelijk van de situatie en het gedrag van de voetganger. Ze kan ze ook prima negeren maar dit is afhankelijk van de situatie en de afstand. Voor haar eigen veiligheid draagt ze tijdens het wandelen een muilkorf. Er is tenslotte in het verkeer niks te voorspellen. Voor Blacky zoeken wij een eigenaar die veel ervaring heeft met herders. Die geen andere huisdieren en kinderen heeft. Die ook nog eens in een rustige zo voorspelbaar mogelijke omgeving woont. Mocht jij naar het lezen van haar stukje nog steeds denken dat jij haar kan bieden wat ze zoekt? Dan horen wij graag van jou!