Bijzondere kittens (10-9 GEADOPTEERD!)

Op dit moment verblijven er bij ons in een pleeggezin 3 bijzondere kittens: Alto, Avila en Aurora. Zij hebben alle drie ataxie en zijn daarom op zoek naar een minstens zo bijzonder huis. Naar buiten gaan is voor hen geen optie, maar ook binnen vermaken zij zich prima!

Alto heeft Ataxie maar kan zich behoorlijk goed redden met zijn beperking. Hij loopt alsof hij dronken is 😊 en valt daarom ook vaak een keer om. Alleen met vlees eten heeft hij wat hulp nodig om het vlees weer op een bultje te vegen zodat hij het kan eten, hij schudt nl nogal met zijn hoofdje. Hij hapt er nl in en likt het niet op. Brokjes heb ik hem niet zelf zien eten maar wel als ik het hem 1 voor 1 geef pakt hij het aan en eet hij het op. Wel eet hij graag geweekte brok met wat vlees erdoor en dat gaat hem dan ook goed af om op te eten. Hij is zindelijk en doet alles op de bak, die ook niet te hoog moet zijn. Verder speelt hij zoals een kitten speelt, rennen, springen, maar heel onstabiel met vallen en opstaan. Hij kan niet naar buiten, maar wel in een afgesloten tuin of ren. Alto is heel gevoelig voor veranderingen en als hij zich te druk maakt gaat hij heel erg schudden met zijn hoofdje. Ook kan hij dan boos reageren. Alto zou het beste geplaatst kunnen worden met een van zijn zusjes of met alle 2 zijn zusjes, waar hij zich veilig bij voelt. Verder is het een heel lief manneke die van aandacht houdt en graag even gekriebeld wil worden.

Aurora is het minst beperkt van hun drie, maar toch zie je dat zij ook wat onstabiel is net als Avila. Ook haar zou ik niet los buiten laten lopen. Ze is ook wat sterker dan haar broer en zus en vooral met het ergens op springen, dat gaat haar goed af. Ze houdt ook veel van aandacht en gekriebeld te worden, daar geniet ze van.

Avila heeft een veel lichtere vorm van Ataxie en zij kan dan ook gewoon eten zonder te schudden met haar hoofdje. Ook zij kan niet los naar buiten. Zij rent en speelt ook als een gewoon kitten maar je kan wel zien dat ze een beperking heeft. Zij speelt ook samen met haar zusje Aurora op de vensterbank wat bij Alto dus niet gaat lukken. Ze spelen heel veel samen met z’n drieën. Avila mag graag op schoot liggen en dan lekker gekriebeld worden en dan lekker in slaap vallen op schoot. Ze is een hele lieve aanhankelijke dame.