Berno

Sinds het verschijnen van Berno en Palma op onze website eind november vorig jaar, hebben we welgeteld geen enkele reactie voor hen mogen ontvangen. Begrijpen doen we het niet, maar wij kennen ze natuurlijk en weten hoe geweldig ze zijn. Een voorstelling waarom er nog geen gegadigden voor hen zijn kunnen we wel maken en daarom hebben we in goed overleg besloten hen individueel te plaatsen. Dit alles met het welzijn van Berno en Palma voorop.

Berno is de reu van het stel en wil ondanks zijn leeftijd van 9,5 jaar nog met liefde voor je werken. Zoals het een echte Mechelaar betaamt heeft hij bakken vol energie en wil hij die samen met jou kwijtraken. Berno is natuurlijk dol op wandelen, maar ook fietsen vindt hij heerlijk. Alsof hij niet moe te krijgen is! Let wel op met niet opgeruimd hondenspeelgoed, want alles moet kapot. Zelfs de voerpuzzels die we voor hem gebruikte om zowel zijn hersenen aan het werk te zetten, als zijn schrokken tegen te gaan hebben het niet overleefd.

Dat er in het verleden met Berno goed getraind is merk je aan alles. Hij luistert prima als hij moet zitten, maar vaak zit hij al op het moment dat je met een lijn of tuig aan komt lopen. Berno is ook niet vies van een knuffelsessie op z’n tijd en vindt het heerlijk om tegen je aan te hangen om vervolgens zo ver onderuit te zakken dat zijn buik vrij komt voor kriebels. Ondanks deze sessies is op dit moment het stressniveau van Berno erg hoog, wat voor hem kan resulteren in een verstoorde stoelgang. Op dit moment hebben we dit goed onder controle, maar wisseling van voer moet zeer zorgvuldig worden gedaan in zijn nieuwe thuis.

Hoe moet deze thuisomgeving eruit zien? Het liefst zien we voor Berno een grote, goed afgezette tuin waar hij lekker kan uitrazen, ook als er niet actief met hem gelopen wordt. Een echte waakhond zal het niet zijn, daarvoor vindt hij mensen, ook vreemden, veel te gezellig. Ondanks dat hij altijd samen heeft geleefd met Palma, plaatsen we hem liever niet bij een andere hond. Ook kleine kinderen zijn met zijn lompe Mechelaar gedrag geen optie en we denken dat katten als speelgoed gezien worden. We zoeken voor Berno een actieve baas, die sterk in zijn schoenen staat en bij voorkeur ervaring heeft met honden. En nog even iets om te onthouden: Berno heeft een bloedhekel aan autorijden! Al denken we zeker dat hij met zijn intelligentie nog stappen kan maken hierin.

Herken je jezelf in bovenstaande en zie je in Berno een maatje voor het leven? Neem contact met ons op voor een afspraak!