Berno en Palma

Moet je dit prachtige stel nu zien! De mooie bruine reu Berno en de gestroomde teef Palma, beiden de 9 jaar oud gepasseerd. Maar vergis je niet, het zijn natuurlijk Mechelaars en hebben energie voor 10! Ze zijn erg snel verveeld, dus je kunt je voorstellen dat het leven in een asiel niet ideaal is voor hen. Toch zijn we niet minder kritisch dan normaal in de zoektocht naar een thuis voor hen!

Berno en Palma zijn geen gezelschap-, knuffelhonden voor een gezin met kinderen. Ook een huis delen met katten zit er voor hen niet in. Dit stel wil een thuis vinden bij het liefst een ervaren eigenaar die actief met hen aan het werk gaat. Denk hierbij sowieso aan lange wandelingen, maar de hersenen moeten ook zeker aan het werk gezet worden! Een huis met een grote tuin of erf zou ideaal zijn voor hen, dit is wat ze gewend zijn. We denken niet dat het echte waakhonden zijn, maar ze zullen vreemde mensen op het erf wel zeker afschrikken!

Ze zijn hun hele leven bij dezelfde eigenaar geweest, maar desondanks niet vervelend naar mensen die ze niet kennen. Uiteraard slaan ze aan en dan zijn het indrukwekkende honden, maar ze zijn vriendelijk en luisteren zeer goed naar de hen bekende commando’s. Met name Berno heeft een enorme focus op degene die met hem aan de lijn aan het werk gaat en wil dan alles voor je doen! Behalve misschien autorijden, dat kennen ze niet goed en is voor hen nog erg wennen.

Tot slot moet onthouden worden dat het al wat oudere honden zijn. Palma lijkt al wat stijver te worden in haar gewrichten, maar dat kan (helaas) ook door het verblijf bij ons komen. Beiden hebben ze enorm de neiging tot het schrokken van hun eten, wat tot gevolg heeft dat ze het daarna snel uitbraken. Voeren in kleine porties of voerpuzzels is zeker aan te raden! Het stel heeft gevoelige darmen, waarvoor ze bij ons speciaal voer krijgen. Ook dit kan aan het verblijf in ons asiel gerelateerd zijn, maar daar kom je thuis snel genoeg achter!

Dit prachtige stel wil een stevige baas en zullen alles voor hem of haar doen. Bouw een band met ze op en je hebt twee maatjes die voor je door het vuur gaan! Kennismaken? Maak even een afspraak en vergeet je mondkapje niet!