Bella

Met haar leeftijd van ruim 3 jaar en een relatief gebrekkige opvoeding is Bella een kracht om rekening mee te houden! Begrijp ons niet verkeerd, het is absoluut een hele lieve schat, maar ze is soms wat lomp en onbehouwen in haar gedrag. Tel daarbij op dat ze ontzettend sterk is en het wordt duidelijk dat we letterlijk op zoek zijn naar iemand die stevig in de schoenen staat.

Afgelopen jaar heeft Bella door omstandigheden doorgebracht in een hondenpension. Hier werd ze natuurlijk goed verzorgd en kon ze lekker spelen, maar een actieve opvoeding heeft ze dat jaar gemist. Ook de huiselijke omgeving heeft ze in dat jaar gemist, dus het is voor ons heel moeilijk inschatten hoe ze zich na een verhuizing naar een fijn thuis gaat aanpassen. Daarnaast is ze met een leeftijd van zes maanden geïmmigreerd vanuit Griekenland, dus ook van haar opvoeding als pup weten we niets.

Bella is super enthousiast naar mensen, soms zelfs een beetje te. Ze springt (hoog!), maait met haar poten en wil niets liever dan bij je zijn. Met (kleine) kinderen zien we hierdoor geen match. Ook met katten is er geen match, hier gaat ze het liefst hard schreeuwend achteraan. Naar andere honden is ze wisselend, al is ze heel duidelijk in haar omgaan met kleine hondjes: onmogelijk. Misschien lijken die te veel op katten…

Wat we zoeken voor Bella is structuur en consequentheid, iemand die op een positieve manier met Bella aan de slag gaat om haar te leren wat grenzen zijn. Er zit zichtbaar herder in Bella, dus werken en leren wil ze absoluut. Ze is ook nog jong genoeg om een hele hoop te kunnen leren, maar de eerste periode zal ze zich ongetwijfeld als ongeleid projectiel door je leven bewegen. Door het gebrek aan achtergrondkennis over haar zal veel nog moeten worden uitgezocht, maar dat kan alleen met haar samen. Wil jij die uitdaging met haar aan gaan?