Althea

Als voormalig moederpoes is het voor Althea nu tijd van haar eigen leven te genieten, zonder ooit nog kinderen te hoeven opvoeden. We denken dat ze er aan toe is, al is ze nog geen 5 jaar oud! Al is het delen van haar leven met mensen een flinke stap voor haar. We hebben inmiddels wel door dat lekker eten de weg naar haar poezenhart is, dan staat ze als eerste bij de deur met haar staart omhoog om je te begroeten. Alleen toenadering haar kant op blijft spannend.

Voor Althea is het belangrijk dat haar tempo wordt aangehouden en dat vraagt om een hoop geduld. Althea is geen poes die je bij de eerste kennismaking in de armen stort, je mag geluk hebben als je haar kopje om de hoek ziet steken. Toch zien we haar veranderen, makkelijker worden naar mensen en ons gezelschap waarderen. We denken dan ook dat in een veilige, stabiele thuisomgeving zij nog sneller haar draai kan vinden.

Een plaatsing bij kinderen of honden doen we Althea geen plezier mee, andere katten kunnen haar helpen haar zelfvertrouwen op te krikken. Ze is graag buiten, maar dat raden we de eerste maanden sterk af, tenzij er een goed afgesloten kattenren aanwezig is. Pas wanneer ze je vertrouwt en helemaal op haar plek is in jouw huis, kan de stap gezet worden de buitenwereld te gaan verkennen.

Heb jij deze tijd voor Althea?