Bemiddeling Indy

Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen dus ik begin maar, ik hoop dat ik alles goed uitleg en als er vragen zijn hoor ik het graag.

We hebben in februari een Old English Bulldog overgenomen en mijn partner en ik zitten met de handen in ons haar. Ze is 6, hebben haar overgenomen omdat haar vorige baasje ging verhuizen. We wisten dat ze een ander huisje had gehad, maar die vrouw was overleden (tenminste dat dachten we, later kregen we ineens een berichtje van de eerste eigenaar en die blijkt niet overleden te zijn. Er is tegen ons gelogen over haar geschiedenis en haar gedrag). We merken aan Indy dat ze heel naar gedrag vertoond en we wisten niet waar het door kwam, tot we een paar weken geleden ineens van de vorige eigenaar hoorden dat ze mishandeld is, dat was ons niet verteld. Haar eerste baasje vertelde dat ze door een gebrek aan tijd eigenlijk geen opvoeding heeft gehad, dus dit verklaart haar gedrag.

Haar gedrag is dermate lastig dat wij het gewoon niet meer aankunnen. Ze is hartstikke lief en sociaal, maar trekt heel erg aan de lijn, springt tegen iedereen op die ze ziet. Ook luistert ze heel slecht en is ze heel bezitterig, als ze iets heeft wat ze niet mag hebben gaat ze grommen en maakt ze aanstalten om te bijtenWij hebben niet in zo’n mate ervaring dat we met Indy kunnen werken, we hebben allebei ptss en we merken aan Indy ook dat dit niet het goede huisje voor haar is. Wij houden enorm veel van haar en ik typ dit met tranen in mijn ogen, maar we weten niet hoe we dit op moeten lossen.Ze is buiten tegen honden en katten heel lief, wel trekt ze aan de lijn en als ze mensen ziet wil ze er heeel graag naartoe en er tegenaan springen dus dat is wel een puntje om aan te werken. Ze is hartstikke lief en echt heel trouw en een echte clown, dat maakte de keuze ook zo moeilijk. Ze kan met katten, niet met honden. Bij haar eerste eigenaar was ze regelmatig aan het vechten met de andere honden, ze is nogal dominant. Wij willen haar afstaan, we hebben hier lang over nagedacht maar mijn vriend is militair, daardoor heeft hij ptss en dit bezorgt hem extra stress, en dat voelt onze Indy natuurlijk ook. Ik wil het allerbeste voor haar en ik merk dat we haar dat niet kunnen bieden omdat haar gedrag nogal complex is. Afstaan is natuurlijk nooit een makkelijke keuze maar we houden enorm veel van haar en we willen dat ze een fijn huisje heeft waar er misschien nog iets aan haar gedrag gedaan kan worden, want ons lukt het helaas niet. We hebben daar niet de kennis, vaardigheden en energie voor.