Dama española está mirando en casa
Of wel: Spaanse dame zoekt thuis. Bella is nog geen twee jaar oud en komt oorspronkelijk uit Spanje. Wat er precies voor rassen in haar zitten is ons niet bekend, maar ze is niet heel groot. Ongeveer kniehoogte. Ze zorgt er wel graag voor dat ze wat groter is, door languit tegen je op te gaan staan. Daarvoor moet ze je wel eerst even kennen natuurlijk.

Op zich is Bella altijd wel een vrolijk hondje, maar in nieuwe situaties moet ze best even wennen. Ze gaat dan ongeduldig op zoek naar iets wat ze kent en vertrouwd, wat enigszins zenuwachtig aandoet. Daarbij moet wel gezegd worden, dat ze relatief snel went. Ze is bij ons terecht gekomen, omdat ze wat moeite heeft haar huis te delen met andere honden. Ze wordt hier met name erg defensief van en zet het op een blaffen. En haar blaf is, zoals het hoort bij een Spaanse, vol passie!

Ze is dus nog erg jong en kan nog veel leren en dat wil ze ook heel graag. Het is een slim hondje, die dol is op het contact met mensen en het liefst bij je op schoot kruipt. Ze loopt netjes aan de lijn en dit doet ze ook graag. Bij voorkeur vier tot vijf keer per dag, anders laat ze binnen nog wel eens wat lopen. Gelukkig slaapt ze wel de hele nacht door! Loslopen zal nog heel erg geoefend moeten worden, daar is ze nu niet op getraind. Uiteindelijk komt ze wel terug, maar roepen heeft weinig zin.

Samengevat is dit een heerlijk jong hondje, waar je jarenlang plezier aan gaat beleven. Het enige wat dit meisje wil is een beetje vastigheid en zekerheid. Dat heb je wel voor haar toch?

Mede mogelijk gemaakt door...