Populairste dame in het asiel
Daar is ze dan: Axa! Toen zij op onze website verscheen als gevonden hond, stond onze telefoon al roodgloeiend. Van alle kanten boden dierenliefhebbers zich aan om Axa een fijn thuis te geven wanneer haar baasje haar niet zou komen halen. Inmiddels zijn we een aantal weken verder, heeft haar baasje zich niet gemeld en hebben we een hoop geleerd over deze, waarschijnlijk, jonge dame.

Axa is door onze dierenarts op ongeveer twee jaar oud geschat. En dat merken we! Ze heeft energie voor 10 en apporteert met liefde een hele middag ballen voor je. Loslaten is soms een beetje moeilijk, maar dan moet er vanzelf weer wat besnuffeld worden en kan de bal weer weggegooid worden. Axa heeft sowieso wat moeite met focus als ze enthousiast is. Ze kent best een aantal commando's, maar die vergeet ze spontaan uit blijheid. Voor Axa zijn we dan ook op zoek naar iemand die erg consequent met haar is, bij voorkeur ook met ervaring met herders.

Een ander zeer belangrijk punt bij Axa is dat we haar niet zullen plaatsen bij andere dieren. We hebben haar een aantal keer geobserveerd met andere honden, zowel groot als klein, en ze reageert hier extreem fel op. Ook op katten reageert ze niet bepaald vriendelijk. De kans bestaat dat ze op termijn, met veel training en consequent handelen, dusdanig ontspant dat het te proberen valt, maar op dit moment gaan we het risico niet nemen. Hetzelfde geldt voor jongere kinderen. In haar enthousiasme springt Axa nogal veel en ze houdt dan totaal geen rekening met haar harde hoofd en nagels.

We hebben gemerkt dat Axa de ideale terreinhond blijkt te zijn. Iedereen die langs haar grasveld loopt en niet direct door haar wordt herkend kan rekenen op een blafsalvo. Met wat lieve woorden en een punt van herkenning gaat echter al snel haar staart enthousiast zwiepend de lucht in. Mooie Axa heeft nog wel wat werk nodig, maar ze is er inmiddels wel aan toe te verhuizen. Heb jij het geduld, de ervaring en de ruimte voor deze prachtige dame? Wij, en Axa, maken graag kennis met je!

Mede mogelijk gemaakt door...