Soms is een ander thuis niet wat je wil, maar wel wat noodzakelijk is

Om gezondheid redenen ben ik helaas genoodzaakt afstand te doen van mijn lieve hond Livasz. Livasz is een Viszla  (Hongaarse jachthond) van januari 2016 dus nu bijna 4 jaar oud en reeds gecastreerd. Mijn vrouw is februari 2019 overleden en nu komt uiteraard de volledige verzorging van de hond op mijn conto. Door mijn COPD en sneller verergerde achteruitgang van mijn conditie ben ik niet meer in staat om de hond die uitlaat loopjes te geven die hij nodig heeft en ook verdiend. Hij heeft het liefst twee keer een langer uitlaat loopje nodig van ca een uur en twee of drie korte uitlaat loopjes per dag.  Rent heeeeeel graag achter een bal aan die weggegooid wordt dmv een zwieper.

Luistert goed en kan dus vaak vrij los lopen. Op eigen terrein blijft hij keurig los rond lopen zonder dit te verlaten. Gelukkig geen gezondheids klachten maar vind auto rijden niet echt prettig maar dit hebben we altijd als volgt opgelost. Gingen we weg dan geen eten geven maar ongeveer een uur van te voren een primatour tabletje en dan de auto in. Aangekomn op plaats van bestemming kreeg hij direct te eten. En dat ging hartstikke goed ook op zijn trips met ons naar Marokko waarbij we vaak ca 500 km per dag reden. Voor de hond prettig want wordt niet misselijk en voor ons een rustig gevoel.

Livasz zat door de omstandigheden dit jaar na het overlijden van mijn vrouw wat vaker in het pension en is volgens de eigenaresse van het pension een sociale hond die goed met andere honden overweg  kan. Andere mensen en kinderen vindt hij erg leuk en begroet ze dan ook enthousiast.

Dus mensen met eigen grond om huis en uitlaatmogelijkheden in of vlak bij de vrije natuur dan is hij na een korte  gewenningsperiode een trouwe bondgenoot en voor nog vele jaren  een huisgenoot en vriend.

R. van Kooten
06-20581175

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door...