Nyro zoekt warme mand

4 jaar jonge volwassen Bulloxer ( kruising Boxer -  Renesance Bulldog) zoekt krachtige en stabiele Pack-leader & Maatje voor het leven .

Met een brok in mijn keel en een verdrietig hart moet ik afstand doen van mijn allerliefste hond en maatje , Nyro.
Nyro is  krachtige ,gezonde , levenslustige en energieke 4 jarige niet- gecastreerde reu vol energie en levenslust. 
Hij is bovendien net zo lief als dat ie groot is!
Nyro heeft een schofthoogte van 65 cm en weegt 49 kilo schoon aan de haak.


De eerste anderhalf jaar is Nyro bij mij thuis opgegroeid waarna hij met mijn zoon (Nyro's eigenaar) mee is verhuisd toen hij zelfstandig ging wonen.
Recentelijk is zijn baasje geëmigreerd en bleef Nyro verdrietig genoeg achter. Dit was een enorme klap voor Nyro .

Om te voorkomen dat hij naar het asiel zou moeten heb ik Nyro met alle liefde bij me genomen, een voor hem vertrouwde omgeving, wetende dat dit niet permanent kan zijn wegens mijn gezondheidssituatie. 
Omdat mijn gezondheid met de dag slechter wordt ben ik niet meer goed in staat om Nyro te geven wat hij nodig heeft . Nyro is een zeer krachtige hond met veel energie en hij heeft veel beweging en spel nodig om dit kwijt te raken. Ik schiet hierin ernstig tekort omdat ik de energie en de kracht niet (meer) voor heb.  

Nyro is heel graag buiten, of dit nu voor een stevige wandeling is of om te spelen  in de (omheinde) tuin of om mee te rennen met de fiets, het maakt hem niet uit. Samen zijn en samen doen is wat hij graag wil. 
Nyro luistert goed en loopt in het algemeen netjes  mee aan de lijn al is dit wel met een krachtige,stevige tred. Af en toe corrigeren is dan ook geen uitzondering bij het uitlaten. Consequentheid en rust zijn hierbij een must!

Nyro loopt buiten niet los tenzij in overzichtelijke gebieden waar geen andere honden zijn. Als hij losloopt blijft hij - na een vreugdevol sprintje te hebben getrokken -dicht in de buurt en luistert meteen als je hem bij je roept. Door tweemaal een nare aanval tijdens het wandelen door niet goed opgevoede pitbulls gaat het passeren van andere honden sindsdien minder vlekkeloos. Hierbij moet Nyro kort gehouden worden maar zonder stress over te brengen zodat hij merkt dat hij prima rustig kan passeren.
Als Nyro zich bedreigd voelt kan hij uitvallen naar de andere hond en heb je alle kracht nodig om hem in bedwang te houden. 
Daarom ben ik dan ook op zoek naar niet zomaar een baasje maar naar een fysiek sterke, emotioneel stabiele, rustige en consequente Pack-leader die hem de zekerheid geeft die hij nodig heeft om gewoon rustig te passeren en te bemerken dat er niets aan de hand is.  

Nyro is gek op kinderen ,groot en klein , geen enkel probleem.
Ook met katten is hij vertrouwd.Hij is sociaal en dol op aandacht en spelletjes en is ,als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, ook een echte knuffelhond.

Herken jij jezelf in het profiel van de gezochte leider en wil je meer informatie over deze prachtige hond  ,neem dan contact met me op .

Yessey Oldenburg 
06- 23007553

Dier in de spotlight

Drukke maar lieve hond zoekt warme mand

Lees verder ...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...